GİZLİ İLİMLER

[vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Muhabbet Hoca ile size özel çözümler.” h2_google_fonts=”font_family:Berkshire%20Swash%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” h4=”0537 214 33 11″ h4_font_container=”font_size:28|color:%23b21837″ h4_google_fonts=”font_family:Marko%20One%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” txt_align=”center” style=”custom” use_custom_fonts_h2=”true” use_custom_fonts_h4=”true” custom_background=”#f4f4f4″ custom_text=”#391224″ css=”.vc_custom_1592393463172{margin-top: -10px !important;margin-bottom: 5px !important;padding-top: 10px !important;padding-bottom: 5px !important;}”]Aramak için tıklayınız…[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

MedyumlarGİZLİ İLİMLER

Havas İlmiGizli ilimler ifadesini ilk kez duyan bir kişi için akla gelen “Eğer ilimse neden gizli?” sorusu olacaktır. Çünkü, belirli bir temel, esas ve kurallar içeren tüm somut araştırmalar, makaleler şeklinde belgelenir ve kayıt altına alınır. Buradaki amaç bilgi birikimini ve tespitleri gelecek nesillere, bu konuda çalışma yapan tüm kişilerle paylaşmanın yanında söz konusu ilmi çalışmaları ispatlamaktır. Bu bakımdan da gizli değildir.

Ancak; pozitif ilimler olarak adlandırılan tüm bu ilimler, dünya hayatı içerisinde var olan, somut, elle tutulabilen, gözle görülen ve sonuçları matematiksel değerlerle ölçülebilen ilim dalları için geçerlidir.

İnsan ve dünya hayatı için yapılan tüm bu pozitif araştırmalar dünya dışı hayat incelemeye başladığında sadece kendi bildiğiyle sınırlı kalmış ve kainatın sonsuzluğuna karşı aciz ve yetersiz kalmıştır. Bu noktada evreni gören bilim adamları, bir çok konuya açıklık getirememiş ve sadece inandıkları yaratıcıya iman etmek zorunda kalmışlardır.

Milyonlarca yıldan beri hatasızca kurgulanmış bu sistemde yer çekimi, güneş ile dünya arasındaki uyumlu mesafe, gezegenlerin değişmeyen yörüngeleri, ay ile dünya arasındaki çekim gücü, gezegenlerin konumları, tüm kainatın statik olmadığı ve toplu halde yörüngesinin olduğu gibi sayısız sorunun cevabı maalesef bilinmemektedir.

Şaşırtıcı olan ise cennette bile yasak ağaca olan merakını bastıramayan insan dünyaya indiğinde aynı merakla tekerleği bile keşfetmişken gündüz güneş, gece ay ve yıldızları anlamlandırmakta zorlanmıştır. İşte tüm bu soruların cevaplarını kainatın sahibi ve yaratıcısı olan Cenab-ı Allah peygamberleri aracılığıyla yaratılış sırları olarak insanlara bildirmiştir.

Fakat bu bilgiler zaman içerisinde insanın dünya üzerindeki gelişimine paralel olarak dönemler halinde aktarılmış ve son olarak kainatın efendisi Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizle sona erdirilmiştir. Elbette tüm detaylar bildirilmemiştir ancak, insan, cin, ruh, melek, yaratılış gerçeği ve insan-kainat arasındaki bağlantı ve benzeri sırlar bildirilmiştir.

Ebû Hureyre (R.A.), “Resulullah efendimizden iki kap ilim aldım, birini dağıttım. Eğer diğerinin ağzını açsam, bu kelleyi uçururdunuz! ..” ifadesini kullanmıştır.

Paylaşılmaktan çekinilen ve bilinmesi halinde ölümle sonuçlanabilecek kadar gizli ilimler ve içerdiği “SIRLAR” acaba nelerdir?

MedyumlarGİZLİ İLİMLER NASIL ÖĞRENİLİR?

Gizli İlimler, manevi anlamda son derecede önemli bilgiler içermesine rağmen beraberinde tehlikeler de taşır. Bu bilgiler, gerek insan yaratılış özellikleri gerekse manevi açıdan uygulama yöntemlerini içerdiği için yetersiz ve eksik bilgili kişiler tarafından kullanılması halinde topluma, uygulayan kişiye telafi edilmez zararlar verebilecek güce sahiptir.

Bu bakımdan, bu bilgilerin açıklanmasından bu yana geçen süre içerisinde ilmin aktarılacağı kişiler dikkatle ve son derece özenle seçilmiştir. Gizli ilimler konusunda yetiştirilecek kişiler anne ve babasından başlayarak hassasiyetle takip edilir. Çocukluğundan itibaren titizlikle yetiştirilir. Hem dünyevi ilimler hem de uhrevi bilgilere tam anlamıyla sahip olunmadan gizli ilimler hakkında hiç bir bilgi paylaşılmaz.

Sonrasında da bu kişiler ilmî, ahlakî, dinî anlamda sınanarak yeterlilikleri kontrol edilir. Gizli ilimlere sahip olan kişi bu bilgiyi sadece bir kişiye aktarmak zorundadır. Yüzyıllardır bu sistem bu şekilde devam etmiştir ki, ilim sahipleri arasında uyumsuzluk, anlaşmazlık, tartışma olmasın.

Tüm bu detaylı yolculuğa rağmen ilim sahibi kişinin yeterliliği ve konu üzerindeki hakimiyeti tamamlanmış olmaz. Zira bu kişi aynı zamanda Cenab-ı Allah’a olan görevlerini tam anlamıyla devam ettirerek yüce yaratanın kişinin kalbine verdiği vehim, öngörü ve ihsanla tamamlanmış olur.

Başka bir ifadeyle zahirî kısmı devralınabilir ancak batınî kısmı Cenab-ı Allah’ın ihsan ve keremine bağlıdır.

Unutulmamalıdır ki, burada açıklanan bilgiler sadece paylaşılabilecek derecede açıklanmıştır. Bu bilgilere sahip olmak o kadar zahmetli bir süreçtir ki, günümüz koşullarında sadece yeterliliğe ulaşmak için geçecek süre yaklaşık 40 yıla yakındır.

Gizli ilimler ve gizli ilimler ile yapılabilen çalışmalar hakkında iletişime geçiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1550236056456{padding-top: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1550235949238{margin-bottom: -2px !important;background-color: #ffffff !important;}”]Medyumlar[/vc_column_text][vc_cta h2=”Arayın, size özel çözümler üretelim” h4=”0212 273 21 78″ h4_font_container=”font_size:28|color:%23b21837″ h4_google_fonts=”font_family:Marko%20One%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” txt_align=”center” style=”custom” use_custom_fonts_h4=”true” css=”.vc_custom_1592393487691{margin-top: 20px !important;margin-bottom: 5px !important;padding-top: 5px !important;padding-bottom: 5px !important;}” custom_background=”#f4f4f4″ custom_text=”#391224″]Aramak için tıklayınız…[/vc_cta][vc_separator show_icon=”yes” icon_type=”image” icon_size=”lg” icon_image=”1805″ icon_bg_color=”#ffffff” css=”.vc_custom_1550236162206{margin-top: -5px !important;margin-bottom: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir